Lletraferits

EQUIP COL·LABORADOR
Centre d’Art la Panera
EASD Ondara

lletraferits copia

Vincular la programació expositiva del centre d’art amb el taller d’artista que es realitza des de fa alguns anys amb aquesta escola, primer emmarcat dins del Comenius, actualment, compartint financiació del taller.

Enfortir la relació establerta entre l’escola i el centre d’art contemporani, a partir de diferents àmbits, propostes i col.laboracions.

Del 5 al 6 de març Xavier Palouzié ha realitzat un taller de tipografia modular a EASD Ondara (Tàrrega) amb la col·laboració del Centre d’Art la Panera, en el marc del Projecte Hibridacions i Contextos, un projecte que vol impulsar els projectes de col·laboració entre Escoles d’Art i Disseny i els Centres d’Art Contemporani de tot el territori català, per mostrar el conjunt de projectes duts a terme al llarg de l’any acadèmic en una exposició final.

Una iniciativa que vol consolidar les col·laboracions entre centres d’art i Escoles d’Art i Disseny, què en el cas de la Panera i EASD Ondara, des de fa ja quatre edicions s’iniciaren tallers d’artista (Basurama, Jesús Palomino, Curro Claret, Xavier Palouzié) per tal de què els alumnes estableixen contacte i processos d’experimentació amb artistes externs de l’escola, per tal d’introduir noves metodologies.

Xavi Palouzié ha treballat com a dissenyador gràfic i director d’art a virgili.com, en projectes d’imatge corporativa, comunicació gràfica, projectes online, senyalització, packaging, exposicions…, combinant-ho amb la docència a Elisava i a la UPC i amb projectes personals, com «ThreeFiveFifty». Paral·lelament, ha desenvolupat obra gràfica i instal·lacions, i ha exposat conjuntament al Convent de Sant Agustí, a la Roma Design Week i al Festival BAC’05 Barcelona Art Contemporani.

És membre de la Junta Directiva del ADG FAD i ha rebut diversos premis i nominacions com Anuaria, Laus, Letra Roland o ADC*E (Art Directors Club Europa), entre altres. És Cap d’Estudis de l’àrea de Disseny Gràfic i Digital a Idep Barcelona des del 2012.


TUTORS RESPONSABLES

Centre d’Art La Panera: Antoni Jové (coordinador), Roser Sanjuan (Servei Educatiu)
EASD Onadara:  Ramon Bordes (director), Marta Agustí (coordinadora Batxillerat)

ARTISTA CONVIDAT
Xavier Palouzié

CURS I ESPECIALITAT
Disseny gràfic, batxillerat d’arts plàstiques

 

OBJECTIUS

  • Establir contacte i processos d’experimentació amb artistes externs a l’escola per introduir noves metodologies. Metodològicament trobem molt important que l’alumne de batxillerat d’arts plàstiques pugui treballar “colze amb colze” amb professionals del món artístic, per d’aquesta manera connectar l’aula amb la realitat artística d’avui en dia: professionals, museus, centres d’art etc.
  • Vincular programació expositiva amb treballs posteriors dels alumnes.
  • Actualment i fins el 25 de maig al Centre de Documentació de la Panera l’exposició en curs és Lletra d’estudi, una mostra de treballs seleccionats en les diferents edicions del màster de Tipogragia avançada de l’escola Eina, que venen realitzant des del 2003.

Mostra dels treballs en exposició anual Jornades de Portes Obertes

ACTIVITATS

  • Sessions prèvies al taller, introductòries a la tipografia a càrrec de la professora de disseny, Antonieta Tomás.
  • Taller de tipografia intensiu amb Xavier Palouzié. Introducció i experimentació a la tipografia.
  • Realització d’un projecte comú que es produiria el segon dia amb l’objectiu de tenir una serie de cartells per fer una exposició
  • Visita al Centre d’Art la Panera
  • Mostra del resultat en exposició

TEMPORITZACIÓ
Març – Abril – Setembre