Beca Primer Comissariat Bòlit – Sing A Song On Desk

EQUIP COL·LABORADOR
Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona
Escola Municipal d’Art de Girona
Escola Universitària ERAM
Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot
L’Estació Espai Jove

Comissariada per Daniel Gasol (Valls, 1983) “Sing a song on desk” aplega els treballs d’Isaura Creus, Lena Laguna, Cristina Lliurat, Lídia Martí, Lourdes Mondéjar, Ingrid Riera i Haili Wang i vol crear un fil narratiu a partir de la música que els artistes escolten mentre treballen en la producció presentada.

L’edició 2015-2016 de la Beca Primer Comissariat Bòlit, consistent en la selecció d’un jove curador que durà a terme un exercici de comissariat professional sota la tutela de l’equip del Centre, s’ha realitzat en col·laboració amb l’Escola Universitària ERAM de Salt, l’Escola Municipal d’Art de Girona, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, on itinerarà posteriorment i d’on provenen els artistes seleccionats.
Al mateix temps, la Beca s’inscriu dins el projecte col·laboratiu Hibridacions i contextos un programa que té la voluntat d’articular projectes en xarxa entre els centres, espais d’art i les escoles especialitzades en art i disseny de Catalunya; entitats que són alhora distants en les seves activitats quotidianes, i properes en fites com són el foment de les relacions entre l’art, l’educació, el context i la connexió amb la societat.
Segons el comissari “aquesta exposició investiga les relacions que s’estableixen entre la música que consumeixen els artistes contemporanis presentats, a fi que l’espectador entri en l’univers del creador com un consumidor d’idees que poden influenciar en la seva tasca creativa”


TUTORS DEL PROJECTE
Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona
Direcció: Carme Sais
Coordinació de projecte: Farners Cabra i Diana Sans

Escola Municipal d’Art de Girona
Direcció i coordinació de projecte: Jordi Armengol

Escola Universitària ERAM
Direcció: Miquel Bisbe
Coordinació de projecte: Carolina Martínez

Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot
Direcció: Antoni López
Coordinació de projecte: Roger Serrat-Calvó

L’Estació Espai Jove
Direcció: Narcís Turon
Coordinació de projecte: Eduard Ortiz

Artista convidat:
Comissari: Daniel Gasol
Artistes: Isaura Creus, Lena Laguna, Cristina Lliurat, Lídia Martí, Lourdes Mondéjar, Íngrid Riera i Haili Wang
Disseny gràfic: Jordina Juncosa i Alba Sunyer
Vídeo: Ignasi Serra

CURS O ESPECIALITAT

CFGS Gràfic
CFGS Foto
CFGS Il·lustració
CFGS Pintura

OBJECTIUS
Aquesta exposició forma part de dos projectes al mateix temps. En primer lloc, es tracta de la beca “Primer comissariat Bòlit”, un projecte a través del qual es tria un jove comissari per tal que dugui a terme un exercici de comissariat professional sota la tutela de l’equip del Centre, tot seleccionant artistes joves de les principals escoles d’art de Girona i comarques.

En segon lloc, forma part d’Hibridacions i contextos, un programa que té la voluntat d’articular projectes en xarxa entre els centres, espais d’art i les escoles especialitzades en art i disseny de Catalunya; entitats que són alhora distants en les seves activitats quotidianes i properes en fites com són el foment de les relacions entre l’art, l’educació, el context i la connexió amb la societat.

ACTIVITATS I TEMPORITZACIÓ

Del 26 de novembre al 22 de desembre de 2015
Sala d’Exposicions del Centre Cultural la Mercè

Del 20 de gener al 14 de febrer de 2016
Espai lliure de creativitat de l’Escola Universitària ERAM

Del 18 de febrer al 17 de març de 2016
Claustre de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot