“de la dansa al dibuix del dibuix a la dansa”

EQUIP COL·LABORADOR
l’Estruch, la fabrica de creació (http://www.lestruch.cat) i tallers infantils d’art de l’escola municipal d’art ILLA de Sabadell http://ca.sabadell.cat/escolailla/

Us presentarem l’experiència dels tallers infantils d’art de l’escola illa en col.laboració amb la fàbrica de creació Estruch, un projecte transversal e incert que va tenir lloc el novembre –desembre de 2015 i que va recollir una mostra a la sala del casal Pere Quart de Sabadell el gener de 2016 , un projecte que va contar també amb la col·laboració i complicitat de la dansa de Gabriela Barberio i altres professionals del món de la dansa.
El projecte també recull també un vídeo de documentació de l’experiència fet per Claudia Guerrero que juntament amb la Mar Alonso, alumnes del cicle formatiu de grau superior de gràfica publicitària de l’escola, han portat a terme la tasca de documentació enregistrant tot allò que ha passat.

Van ser uns dies intensos en desitjàvem explorar els vincles existents entre els dibuix i la dansa posant en joc nous llenguatges on el cos esdevenia l’eina per crear unes noves imatges, on el moviment esdevenia primordial com generador de dibuix, contactant amb les parts mes profundes del ser.
Vàrem utilitzar diferents referents del mon del art i escoles de dibuix i dansa que us adjuntem juntament amb la fitxa.


TUTORS DEL PROJECTE
Oriol Vilapuig , Xavi Garriga Almudena Manzanal

ARTISTA CONVIDAT
Gabriela Barberio (dansa)

CURS O ESPECIALITAT IMPLICADA
Tallers infantils d’art de l’escola municipal d’art ILLA de Sabadell ( grup de dilluns 6-7 anys , dimarts 8-9 anys , dimecres 12 -15 anys i dijous 11-12 anys )

OBJECTIUS
Els objectius consistien en cercar els punt de relació i connexió entre el cos i el moviment que recull el llenguatge de la dansa i el dibuix com a signe i forma de registre en la seva acció performativa. Varem treballar conjuntament amb varis professional i col·lectius del mon de la dansa ( molt especialment amb la ballarina Gabriela Barberio ) per desenvolupar diferents punts d’interès, com son :
El cos dibuixa quan es desperta deixant rastres
Els dos hemisferis i les partitures de moviment
Registrar amb traces gestuals seguint les accions i moviments del altre
Contacte corporal essència , acció , gestualitat , dibuix i dansa

ACTIVITATS I TEMPORITZACIÓ
Aquest projecte va tenir lloc el mes de novembre a l’escola illa de Sabadell i a la fàbrica de creació Estruch de Sabadell
Aquesta experiència va generar molta producció i documentació que es va recollir en una mostra al casal Pere Quart de Sabadell els mesos de desembre –gener de 2016

Aquest material es reordenarà i repensarà amb la intenció de presentar aquesta experiència dins el projecte Hibridacions i contextos.